Hunajainen omenapiiras

Sadonkorjuu on yhtä juhlaa!

Mehiläisiltä on saatu hunajaa, ja maukkaat omenat ovat kypsyneet. Siispä leipomaan.

Hunajainen omenapiiras

150 g voita

3 dl jauhoja (vehnäjauho tai gluteeniton tai em. seos, kaikki toimii, gluteenittomalla tulee vain vähän muruisempi rakenne)

2 rkl maitoa tai kermaa

Päälle

2-3 hapahkoa omenaa viipaloituna

3/4 dl hunajaa

2 kananmunaa

2-3 rkl maitoa tai kermaa

Sekoita pehmeä rasva, jauhot ja maito tasaiseksi taikinaksi. Levitä vuokaan (pyöreä, halkaisija n. 27 cm).

Sekoita täyte. Mahdollisesti kiteytyneen hunajan voi lämmittää, jotta sen saa paremmin sekoitettua joukkoon.

Lado omenaviipaleet esipaistetulle pohjalle ja kaada täyte päälle.

Paista n. 25 min 175 asteessa.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s