Sadonkorjuu on yhtä juhlaa!
Mehiläisiltä on saatu hunajaa, ja maukkaat omenat ovat kypsyneet. Siispä leipomaan.
Hunajainen omenapiiras
150 g voita
3 dl jauhoja (vehnäjauho tai gluteeniton tai em. seos, kaikki toimii, gluteenittomalla tulee vain vähän muruisempi rakenne)
2 rkl maitoa tai kermaa
Päälle
2-3 hapahkoa omenaa viipaloituna
3/4 dl hunajaa
2 kananmunaa
2-3 rkl maitoa tai kermaa
Sekoita pehmeä rasva, jauhot ja maito tasaiseksi taikinaksi. Levitä vuokaan (pyöreä, halkaisija n. 27 cm).
Sekoita täyte. Mahdollisesti kiteytyneen hunajan voi lämmittää, jotta sen saa paremmin sekoitettua joukkoon.
Lado omenaviipaleet esipaistetulle pohjalle ja kaada täyte päälle.
Paista n. 25 min 175 asteessa.