”Ilman pölyttäjiä ei ole satoakaan.”

”Teidän työllänne on korvaamaton merkitys suomalaiselle kasvinviljelylle. Ilman pölyttäjiä meillä ei ole satoakaan.”

Näin sanoi maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä onnitellessaan 100-vuotta täyttävää Suomen Mehiläishoitajain Liittoa.

”Suomi tarjoaa hyvät puitteet hunajantuotannolle. Eurooppalaisessa vertailussa pesät tuottavat meillä keskimäärin jopa kaksinkertaisia määriä hunajaa.”

”Hyönteisistä huolehtimalla huolehdimme myös sadosta ja ympäristöstä.”

”Mehiläistalous on ekosysteemipalvelua parhaimmillaan. Mehiläistarhauksella voimme paikata luonnon mesipistiäiskunnan vaihtelusta johtuvaa pölytysvajetta. Pölytyksen arvo mitataan kymmenissä miljoonissa euroissa. Hyönteisistä huolehtimalla huolehdimme siis myös sadosta ja ympäristöstä.”

”Hunaja on puhdas luonnontuote sekä lähiruokaa parhaimmillaan.”

”Kiitos teidän arvokkaan työnne, kotimainen hunaja on huipputuote, jonka alkuperään ja laatuun voimme luottaa. Hunaja on nyt myös hyvin ajankohtainen tuote. Se on puhdas luonnontuote sekä lähiruokaa parhaimmillaan. Hunajalla voidellaan nyt myös kipeää kurkkua lääkärien suosituksesta. Uskon, että suomalainen puhtaassa luonnossa tuotettu hunaja kelpaisi laatua arvostavalle kuluttajalle myös rajojemme ulkopuolella. (…) Uskallan väittää, että seuraavan 100 vuoden aikana alan merkitys tullaan meilläkin ymmärtämään aivan uudessa mittakaavassa.”

Ministerin onnittelutervehdys kokonaisuudessaan:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s