Leipoo hunajan kanssa

Reseptien muuttaminen hunajaisiksi

Hunajan käyttöä voi suositella leivonnaisissa, sillä hunaja sisältää sokereiden lisäksi monenlaisia ihmiskeholle hyödyllisiä aineita, ja sitä voi käyttää vähemmän kuin valkoista sokeria.

Lisäksi, hunajalla leivottu säilyy tuoreentuntuisena pidempään, koska hunaja sitoo kosteutta ympäristöstä.

Tavallisen valkoisen sokerin voi korvata hunajalla näillä ohjeilla:

1.Hunaja on makeampaa

Hunajassa on runsaasti hedelmäsokeria, siksi hunaja maistuu makeammalta kuin valkoinen sokeri.

⇒ 1 dl sokeria =¾ dl hunajaa

2. Hunaja on kosteampaa

Lisää taikinaan vähän kuiva-ainetta tai vähennä nestettä.

⇒ 1 dl hunajaa, vähennä nestettä 1 rkl.

3. Hunaja tarvitsee kohotusvoimaa

Kun laitat pelkkää hunajaa, käytä soodaa leivinjauheen sijaan.

⇒ 1 dl hunajaa tarvitsee ½ tl soodaa

Jos korvaat puolet sokerista hunajalla, ja käytät leivinjauhetta, laita leivinjauhetta ripaus enemmän.

4. Hunajan kanssa ruskistuu

⇒Vähennä uunin lämpöä 20 astetta, jotteivat leivonnaiset ruskistu liikaa.

5. Kokeile!

Hunajan käyttöön voi totutella vaihtamalla ensin puolet sokerimäärästä. Esim. jos täytyy vatkata kananmunan tai voin kanssa, vaahdota ensin pelkän sokerin kanssa, lisää sitten hunaja, ja jatka vielä vatkaamista.

Vinkit poimittu kirjasta ”Mehiläishoitoa käytännössä osa 2” toim. Lauri Ruottinen. Suomen Mehiläishoitajain Liitto r.y. 2014

Reseptejä:

Hunajainen omenapiiras

Hunajaiset korvapuustit 

Hunajainen pullapitko

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s