Hunajakorvan paremmat puustit
6 isoa tai 8 ”normaalikokoista”
⇒ Pullapitko samalla taikinalla, lisää vain rusinat taikinaan!
1½ dl maitoa
12 g tuoretta hiivaa tai 2 tl kuivahiivaa (tuore hiiva liuotetaan maitoon, kuivahiiva sekoitetaan jauhoihin)
¼ tl suolaa
2 tl kardemummaa
3 rkl hunajaa
40 g voita tai kasviöljyä
1 kananmuna
5½ dl jauhoja
(1 dl rusinoita pullapitkoon)
Korvapuustien täyte
2 rkl hunajaa
2 rkl voita/öljyä
3 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle mantelilastuja
Valmista taikina, kohota.
Korvapuustit: Kauli levyksi. Levitä täyte, kääräse rullalle ja leikkaa puusteiksi.
Pitko: Jaa taikina kolmeen osaan ja letitä pitko.
Kohota vielä, voitele kananmunalla ja ripottele mantelilastut päälle.
Paista korvapuustit 10-15 min 200 asteessa.
Paista pullapitko 15 min 175 asteessa.
Yksi kommentti artikkeliin ”Hunajaiset korvapuustit tai pitko”